CSAM S7

Oulunomahoito.fi

Tunnistaudu
turvallisesti ja luotettavasti pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella
Kirjaudu Omahoitoon
 
Kirjaudu mittausten syöttöön
 
Selaimen välimuistin tyhjennys

Kun lopetat Omahoito-palvelun käytön

  1. tyhjennä selaimen välimuisti
  2. ja sulje kaikki selainikkunat.

Selainohjelmat tallettavat käyttämäsi sivut tietokoneen välimuistiin nopeuttaakseen kerran ladattujen sivujen uudelleen esittämistä. Omahoito-palvelussa sivujen välimuistiin tallentaminen on estetty (näkyy esim. niin että vaatii palveluun uudelleenkirjautumisen selaimen Takaisin-painiketta painettaessa). Mutta tästä huolimatta selaimen sivuhistoriasta on mahdollista nähdä sen millä sivuilla käyttäjä on asioinut, vaikka henkilökohtaiseen tietoon ei pääsekään käsiksi ilman kirjautumista. Jos palvelua käytetään julkiselta koneelta (esimerkiksi kirjaston tai koulun yleiseltä koneelta), suositellaan suoritettavaksi edellä esitettyjä palvelun tietoturvalliseen lopettamiseen littyviä toimenpiteitä.

Välimuisti ja sivuhistoria tarkistetaan eri selainohjelmissa eri tavalla. Voit selvittää selainohjelmasi nimen ja version yleisimmin seuraavasti:

  • Selainohjelman nimi kerrotaan selaimen yläpalkissa
  • Valitse selaimen 'Ohje/Help' -valikosta kohta 'Tietoja... / About...' (esimerkiksi suomenkielisessä Mozilla Firefox -selaimessa Ohje-valikon 'Tietoja Firefoxista')
  • Avautuvasta ikkunasta näet selaimesi version

Ohjeet välimuistin tyhjentämisestä eri selainohjelmilla

>> Apple Safari
>> Google Chrome
>> Internet Explorer
>> Mozilla Firefox
>> Opera